04 oktober 2007

Rädda Världen Today på Biskops Arnö

Biskops Arnö, tisdagen den 2 oktober 2007

Rädda Världen har hållit sin första heldagsutbildning. Det var Robert Norman, lärare på ekologi kursen på folkhögskolan Biskops Arnö som ville ha konkreta tips på vad man kan göra för att rädda världen. Undertecknad begav sig självklart ut till ön för att upplysa de 16 kursdeltagarna om vad som krävs för att bli en Världsräddare.

Dagen blev mycket lyckad och kursdeltagarna var redan innan kursen mycket motiverade att agera för en hållbar utveckling men de uppskattade ändå att få vara kreativa och tänka ut egna lösningar på de Världsproblem som Rädda Världen hade valt ut. Dessa var som vanligt oljeberondet, överutnyttjandet av naturresurserna och klimatförändringarna.

Dagen var uppbyggd på klassiskt Rädda Världen manér enligt principen motivera, inspirera, agera. Dagen började med ett motivationspass då filmen Surplus visades. Detta följdes sedan av ett inspirationspass då undertecknad berättade vad Rädda Världen har gjort hittills. Dagen avslutades med att deltagarna i grupp fick spåna fram sin vision om hur ett hållbart samhälle skulle kunna se ut.

Efteråt berättade de för varandra om sina hållbara samhällen; Ekofrid, Fjärde riket, Ett hållbart samhälle och Burning hearts. Sista uppgiften var att gå tillbaka från respektive hållbara samhälle och titta på vad som skulle kunna göra deras visioner verkliga. Vilka beslut som skulle behöva fattas, på vilket sätt människor skulle behöva tänka, vara och handla.

Nedan kan du se bilder på deras hållbara samhällen och läsa om hur dessa skulle kunna uppnås.

Tack för att jag fick komma och samla ihop era idéer!

Tillsammans kommer vi att rädda världen.

Inga kommentarer: